0 (535) 714 83 53

Tasarıma Göre Güvenlik Kameraları Ve Değişen Trendler

Tasarıma Göre Güvenlik Kameraları Ve Değişen Trendler

bundan yaklaşık 15- 20 yıl önce yeni bir güvenlik sistemi kurmak, genellikle güvenlik seviyesi ile günlük olarak incelediğiniz donanım miktarı arasında bir denge bulma anlamına geliyordu. Birkaç nesil önceki donanımlara bakıldığında çoğu güvenlik kamerası büyük ve hacimli cihazlardı. Renk ve montaj opsiyonları bakımından da sadece birkaç seçenek vardı.

Değişen trendler ve tasarımlar

Ancak günümüzde her şey değişti. Artık hem iyi çalışan hem de aynı anda harika görünen bir güvenlik ürününe sahip olabiliyoruz. Üstelik iş ya da ev ortamına uyum sağlamak için tasarlanmış çeşitli güvenlik kameralarını bulabilmek son derece kolay. Her gün daha fazla kullanıcı daha büyük ya da estetik açıdan daha hantal olan kameralar yerine aynı işlevlere sahip, estetik açıdan daha sevimli IP güvelik kamerası modellerine yöneliyor.

Konu güvenlik kameraları olunca tüm ihtiyaçların tek bir çözümde sunulamayacağını düşünebilirsiniz. Ancak sadece 15 yılda diğer teknolojilerin nasıl geliştiğini düşündüğümüzde, güvenlik kameralarında da benzer bir çağın yaşanacağını öngörmek çok zor değil.
Cep telefonları ilk kez piyasaya çıktığı günlerden buyana çok yol katetti. Geçmişin hantal telefonlar, günümüzde küçük ve zarif tasarımlarıyla düşündüğümüzden çok daha fazla özelliğe sahip. Bugün bir cep telefonu ile bir e-posta veya metin gönderebilir, fotoğraf çekebilir ve hatta bir NVR hazırlayabilirsiniz.

Video gözetiminde de aynı eğilim gerçekleşiyor. Güvenlik kameraları artık daha küçük boyutlarda ve genel estetik eğilimleri göze alınarak dizayn ediliyor. Kamera gövdesi boyutu küçülmesine rağmen, bu cihazların birçoğu hala yüksek çözünürlüklü videolar sunarken, gelişmiş gece gözetimi için yüksek dinamik menzil ve entegre kızılötesi LED'ler gibi özelliklerle beraber geliyor.

Tasarım ve gizlilik



Güvenlik kameraları farklı ihtiyaçlar için caydırıcılık ya da gizlilik nedenleriyle farklı konumlandırma yöntemlerine sahiptir. Gizliliğin ön planda tutulduğu bir konumlandırmada, örneğin yukarıdaki örnekte yer alan 13 cm çapındaki tipik bir dome kamera hemen hemen her bankada ve perakende mağazasında rastlayabileceğiniz bir modeldir.

Sağda yer alan kamera ise 5.8 cm çap ile neredeyse diğer kameranın, yarısı büyüklüğündedir. Modüler bir tasarıma sahip olduğundan, tavana veya duvara gizlenebilir. Bu yüzden, dışarıdan bakıldığında sadece fanus görünür. Doğru yerde konumlandırılmış gizli bir dome kamera, misafirler tarafından çok az fark edilmesine rağmen, yüz özelliklerini görmek için 4MP görüntüler sunabilir.

İş ortamına uyumluluk

Modern ve kompakt kamera tasarımının arkasındaki ana fikir, video gözetimin işinizin estetiğine uyması gerektiğidir. Bir tavan veya duvara monte edilen gizli bir kamera, iş ortamınızdaki dekorunuzla sorunsuz bir şekilde kaynaşabilir ve göze çarpmayan bir gözetim biçimi haline gelebilir. Bu da çeşirli güvenlik avantajlarını beraberinde getirir.  İnsanlar bir kamera tarafından izlediğini bildiklerinde farklı davranır. Görünür kameralar caydırıcı etkiye sahiptir ve kişileri suç işlemeden önce iki kez düşünmeye teşvik eder. Şayet kameranın farkında değillerse, beklenmedik ve plansız tüm etkinlikler yakalanabilir.