0 (535) 714 83 53

Alarm İzleme Merkezi Nedir Ne İşe Yarar?

Alarm İzleme Merkezi Nedir Ne İşe Yarar?

Evinizde yada iş yerinizde kurulu olan alarm sistemlerinin kesintisiz olarak 7/24 alarm sinyalleri bildirdiği merkezdir. Alarm gözlem istasyonları  içişleri bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenir ve alarm gözlem merkezleri özel güvenlik yasasına tabidir, görevleri sadece alarmları takip edip kayıt altına almaz aynı zamanda size ve gelen alarmın türüne göre ilgili kolluk kuvvetlerini en kısa sürede ev veya iş yerinize yönlendirir.

Örnek verecek olursak, alarm sisteminizden hırsızlık alarmı gelirse size ve size en yakın kolluk kuvvetlerine, yangın alarmı gelirse itfaiye birliklerine haber verir. Alarm paneli tuş takımı üzerinde acil durum tuşları var ise  oluşan acil durumlarda gelen alarmın türüne göre polis, itfaiye veya sağlık ekipleri hemen olay yerine intikal etmesi sağlanır. 

Alarm gözlem merkezinin bir diğer görevi de sistem açılış kapanış takibi yapmaktır. Bu hizmet sayesinde iş yerinizin kaçta açılıp kaçta kapandığı sizlere aylık yada günlük bazda rapor olarak verilir. Yada giriş çıkış takibi yapılması seçilirse, iş yerinizin açılması gereken saatte açılmaması yada kapanması gereken saatte kapanmaması durumunda sizlere telefon ile bilgi verilmektedir.

Alarm merkezine bağlı panellere tehdit kodu tanımlanarak, sistemi tehdit altında bu kodla iptal ettiğinizde gözlem istasyonuna tehdit altında açıldı bilgisi gider, gözlem merkezi operatörü durumu en yakın kolluk kuvvetine haber verir.

Günümüzde Kahramanmaraş'ta alarm gözlem merkezi dendiği zaman aklımıza ilk olarak Önder Güvenlik gelmektedir. Günümüzde satılmakta olan alarm panellerinin hepsinde gözlem istasyonu bağlantısı yapılabilme özelliği vardır. Sektörde Önder Güvenlik gibi kiralama sistemi yapıp kendi gözlem istasyonun bağlantısı yapan firmaların dışında sadece gözlem hizmeti veren yıllık ücret karşılığı alarm izleme hizmeti yapan firmalar da bulunmaktadır. Önder Güvenlik kendi alarm izleme merkezinde hizmet vermektedir.

Kötü niyetli kişiler mesai saatleri dışında giriş şifresini bilseler dahi içeriye giriş yapamazlar. (Alarm izleme merkezi tarafından parola teyidi yapılmaktadır.Yanlış parolada polis sevkedilir.)